Opis oferty
Szkolenie w wersji LIVE odbywa się w formie webinaru w profesjonalnej platformie internetowej. W czasie trwania webinaru będą mogli Państwo zadawać pytania oraz rozmawiać z prowadzącym. W czasie trwania szkolenia będą Państwo korzystać z programu dietetycznego w celu układania planów żywieniowych, dlatego prosimy o przygotowanie komputera/tableta z aktywnym pakietem Excel. „Moduł ten daje narzędzia, którymi powinien posługiwać się każdy Trener.” Moduł PFS® Dietetyka Osób Otyłych i z Nadwagą odpowiada na pytania: Dlaczego? Jak? Po co? Szkolenie pozwoli uporządkować wiedzę na temat diet redukcyjnych, produktów spożywczych, technologii produkcji, suplementów oraz przedstawi jak połączyć zdobytą wiedzę, by poznać możliwie jak najwięcej możliwości walki z otyłością. Pozwoli znaleźć odpowiedzi na fundamentalne pytania: W jaki sposób podjąć skuteczną walkę z otyłością i jak ją wygrać? Zmiana żywienia, psychiki oraz aktywności. W jaki sposób "ugryźć" problem, który jest plagą naszych czasów! Czego nauczysz się na szkoleniu? Charakterystyki osób otyłych BMI od 30 do 50+, rodzaje otyłości, dlaczego to najpoważniejsza choroba XXI wieku, czym grozi przewlekła otyłość Tłuszcze - smażenie? surówki? shot z oleju? Tłuszcze – NKT, JNKT czy WNKT - jakie produkty? W jaki sposób poprawić morfologię, hormony i kiedy skorzystać z pomocy endokrynologa? Analiza morfologii Jak rozpoznać jednostki towarzyszące otyłości Dlaczego skuteczna dieta nie kończy się po utracie kilogramów - jak ustabilizować masę ciała Statystyka, skuteczność i efekt jo-jo, rozliczenie diet w dłuższym okresie trwania! Wybór idealnej diety dla konkretnego przypadku - silne i mocne strony diet Diety bogato białkowe Mono-składnikowe, Dieta na celiakię (dieta Samuraja) Wegetarianizm, Paleo, 1000 kcal, LCD, VLCD, Diety odchudzające: Diety najczęściej stosowane w otyłości, ich zalecenia, plusy i minusy (w praktyce i teorii) Zespół metaboliczny PCOS NZJ Cukrzyca Nadciśnienie / miażdżyca Choroby towarzyszące otyłości - choroby cywilizacyjne Niedoczynność tarczycy Wyliczenie wskaźników (BMI, poziom tkanki tłuszczowej, WHR) Poznasz, jak rozpoznać rodzaj otyłości Trening i prawidłowe odżywianie kontra liposupcja i operacje bariatryczne Problemy podczas długotrwałego odchudzania Zastój masy ciała (jak zastosować rotacje węglowodanowo-białkową, jak pobudzić metabolizm) Problem ze smakiem słodkim Podjadanie Jak nie być głodnym? Jak ujędrnić skórę (dieta + zabieg)? Jak przygotować się do operacji wycinania płata skóry (dieta + psychologia)? Grupy produktów, z których należy korzystać Piramida Pogromcy tłuszczu - jakie produkty należy posiadać w samochodzie, szafce, lodówce, co z nie kontrolowanymi napadami głodu? Jakie proporcje makroskładników dobrać Węglowodany - z jakich produktów je pozyskać Analiza produktów skrobiowych (ryż, ziemniaki, kasze, makarony, chleb) Celuloza i ligniny Mono i disacharydy (ile gram?, kiedy?) Czy gluten jest bardziej reaktywny niż URAN 238? Białko - ile gram, by nie "zniszczyć" organizmu? Czy na pewno wchodzić w ketozę? Czy aby na pewno tylko białko mięsne - chlorella i spirulina, a może konopia? Ile gram białka na 1 posiłek? W jaki sposób nie zniszczyć idealnej diety? Nie zabijaj witamin, nie utleniaj n-3 (omega-3), nie prześwietlaj polifenoli, nie pogarszaj przyswajalności! Toksyczne działanie światła temperatury i tlenu - na sugerowane, zastosowane produkty w diecie!! Jak połączyć składniki prozdrowotne by potęgowały swoją energię? Suplementacja - jak sprzedawać cukier i mówić, że to suplement? Termogeniki L-karnityna - skuteczność czy zwykły marketing HMB Białko - czy na pewno na masę? Analiza przypadków - przykłady, badania, praktyka, (przypadki zaproponowane przez uczestników) Układanie diet i schematów żywieniowych Naucz się ułożyć dietę lepszą Jak nie zrobić niedoborów jakościowych?
Poziom uczestników
- Nowicjusz
- Początkujący
- Średniozaawansowany
- Zaawansowany
- Profesjonalista
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest ukończenie szkolenia PFS® Podstawy Dietetyki lub szkolenia o podobnej tematyce ukończonego w innej placówce szkoleniowej. Jeśli masz wątpliwości, czy Twoje uprawnienia umożliwiają udział w szkoleniu PFS® Dietetyka Osób Otyłych i z Nadwagą, napisz do nas na adres e-mail info@profi-fitness.com.pl. Ważne: Każdy uczestnik szkolenia powinien się przygotować i znaleźć przypadek /problem, który chciałby omówić. Na szkolenie należy zabrać ze sobą laptop z aktywnym pakietem Excel w celu skorzystania z programu dietetycznego.
Wiek uczestników
brak ograniczeń
Zasady i regulamin
Każdy uczestnik szkolenia powinien się przygotować i znaleźć przypadek /problem, który chciałby omówić. Na szkolenie należy zabrać ze sobą laptop z aktywnym pakietem Excel w celu skorzystania z programu dietetycznego.
Lokalizacja
Adres: Polska
Uwagi: Szkolenie online na żywo
Organizator
ProFi Fitness School to Międzynarodowa Akademia Trenerów i Instruktorów Fitness. Ubiegła dekada zaowocowała w Polsce w ponad 9600 przeprowadzonych szkoleń i warsztatów.…
ProFi Fitness School to Międzynarodowa Akademia Trenerów i Instruktorów Fitness. Ubiegła dekada zaowocowała w Polsce w ponad 9600 przeprowadzonych szkoleń i warsztatów.…
To nie do końca jest wydarzenie, którego szukasz?