Szkolenie PFS® Dietetyka Osób Otyłych i z Nadwagą LIVE
ProFi Fitness School .
ProFi Fitness School .

Szkolenie PFS® Dietetyka Osób Otyłych i z Nadwagą LIVE

Organizator: ProFi Fitness School .
Fitness
Termin
9 maja 2020 08:00
Czas trwania
09-10.05 Sobota: 10.00 - 15.00 Niedziela: 10.00 - 15.00
Liczba miejsc
różne limity
Wiek
brak ograniczeń
Poziom

Opis oferty

Szkolenie w wersji LIVE odbywa się w formie webinaru w profesjonalnej platformie internetowej. W czasie trwania webinaru będą mogli Państwo zadawać pytania oraz rozmawiać z prowadzącym. W czasie trwania szkolenia będą Państwo korzystać z programu dietetycznego w celu układania planów żywieniowych​,​ dlatego prosimy o przygotowanie komputera​/​tableta z aktywnym pakietem Excel. „Moduł ten daje narzędzia​,​ którymi powinien posługiwać się każdy Trener.” Moduł PFS® Dietetyka Osób Otyłych i z Nadwagą odpowiada na pytania: Dlaczego? Jak? Po co? Szkolenie pozwoli uporządkować wiedzę na temat diet redukcyjnych​,​ produktów spożywczych​,​ technologii produkcji​,​ suplementów oraz przedstawi jak połączyć zdobytą wiedzę​,​ by poznać możliwie jak najwięcej możliwości walki z otyłością. Pozwoli znaleźć odpowiedzi na fundamentalne pytania: W jaki sposób podjąć skuteczną walkę z otyłością i jak wygrać? Zmiana żywienia​,​ psychiki oraz aktywności. W jaki sposób "ugryźć" problem​,​ który jest plagą naszych czasów! Czego nauczysz się na szkoleniu? Charakterystyki osób otyłych BMI od 30 do 50+​,​ rodzaje otyłości​,​ dlaczego to najpoważniejsza choroba XXI wieku​,​ czym grozi przewlekła otyłość Tłuszcze - smażenie? surówki? shot z oleju? Tłuszcze NKT​,​ JNKT czy WNKT - jakie produkty? W jaki sposób poprawić morfologię​,​ hormony i kiedy skorzystać z pomocy endokrynologa? Analiza morfologii Jak rozpoznać jednostki towarzyszące otyłości Dlaczego skuteczna dieta nie kończy się po utracie kilogramów - jak ustabilizować masę ciała Statystyka​,​ skuteczność i efekt jo-jo​,​ rozliczenie diet w dłuższym okresie trwania! Wybór idealnej diety dla konkretnego przypadku - silne i mocne strony diet Diety bogato białkowe Mono-składnikowe​,​ Dieta na celiakię (dieta Samuraja) Wegetarianizm​,​ Paleo​,​ 1000 kcal​,​ LCD​,​ VLCD​,​ Diety odchudzające: Diety najczęściej stosowane w otyłości​,​ ich zalecenia​,​ plusy i minusy (w praktyce i teorii) Zespół metaboliczny PCOS NZJ Cukrzyca Nadciśnienie ​/​ miażdżyca Choroby towarzyszące otyłości - choroby cywilizacyjne Niedoczynność tarczycy Wyliczenie wskaźników (BMI​,​ poziom tkanki tłuszczowej​,​ WHR) Poznasz​,​ jak rozpoznać rodzaj otyłości Trening i prawidłowe odżywianie kontra liposupcja i operacje bariatryczne Problemy podczas długotrwałego odchudzania Zastój masy ciała (jak zastosować rotacje węglowodanowo-białkową​,​ jak pobudzić metabolizm) Problem ze smakiem słodkim Podjadanie Jak nie być głodnym? Jak ujędrnić skórę (dieta + zabieg)? Jak przygotować się do operacji wycinania płata skóry (dieta + psychologia)? Grupy produktów​,​ z których należy korzystać Piramida Pogromcy tłuszczu - jakie produkty należy posiadać w samochodzie​,​ szafce​,​ lodówce​,​ co z nie kontrolowanymi napadami głodu? Jakie proporcje makroskładników dobrać Węglowodany - z jakich produktów je pozyskać Analiza produktów skrobiowych (ryż​,​ ziemniaki​,​ kasze​,​ makarony​,​ chleb) Celuloza i ligniny Mono i disacharydy (ile gram?​,​ kiedy?) Czy gluten jest bardziej reaktywny niż URAN 238? Białko - ile gram​,​ by nie "zniszczyć" organizmu? Czy na pewno wchodzić w ketozę? Czy aby na pewno tylko białko mięsne - chlorella i spirulina​,​ a może konopia? Ile gram białka na 1 posiłek? W jaki sposób nie zniszczyć idealnej diety? Nie zabijaj witamin​,​ nie utleniaj n-3 (omega-3)​,​ nie prześwietlaj polifenoli​,​ nie pogarszaj przyswajalności! Toksyczne działanie światła temperatury i tlenu - na sugerowane​,​ zastosowane produkty w diecie!! Jak połączyć składniki prozdrowotne by potęgowały swoją energię? Suplementacja - jak sprzedawać cukier i mówić​,​ że to suplement? Termogeniki L-karnityna - skuteczność czy zwykły marketing HMB Białko - czy na pewno na masę? Analiza przypadków - przykłady​,​ badania​,​ praktyka​,​ (przypadki zaproponowane przez uczestników) Układanie diet i schematów żywieniowych Naucz się ułożyć dietę lepszą Jak nie zrobić niedoborów jakościowych?

Poziom uczestników

  • Nowicjusz
  • Początkujący
  • Średniozaawansowany
  • Zaawansowany
  • Profesjonalista

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest ukończenie szkolenia PFS® Podstawy Dietetyki lub szkolenia o podobnej tematyce ukończonego w innej placówce szkoleniowej. Jeśli masz wątpliwości, czy Twoje uprawnienia umożliwiają udział w szkoleniu PFS® Dietetyka Osób Otyłych i z Nadwagą, napisz do nas na adres e-mail info@profi-fitness.com.pl. Ważne: Każdy uczestnik szkolenia powinien się przygotować i znaleźć przypadek /problem, który chciałby omówić. Na szkolenie należy zabrać ze sobą laptop z aktywnym pakietem Excel w celu skorzystania z programu dietetycznego.

Wiek uczestników

brak ograniczeń

Zasady i regulamin

Każdy uczestnik szkolenia powinien się przygotować i znaleźć przypadek /problem, który chciałby omówić. Na szkolenie należy zabrać ze sobą laptop z aktywnym pakietem Excel w celu skorzystania z programu dietetycznego.

Lokalizacja

Adres: Polska

Uwagi: Szkolenie online na żywo

Organizator

ProFi Fitness School .
Cześć, jestem ProFi Fitness School ..

ProFi Fitness School to Międzynarodowa Akademia Trenerów i Instruktorów Fitness. Ubiegła dekada zaowocowała w Polsce w ponad 9600 przeprowadzonych szkoleń i warsztatów.…

ProFi Fitness School to Międzynarodowa Akademia Trenerów i Instruktorów Fitness. Ubiegła dekada zaowocowała w Polsce w ponad 9600 przeprowadzonych szkoleń i warsztatów.…

To nie do końca jest wydarzenie, którego szukasz?

Sprawdź nasze inne wydarzenia